2 senaste dagarnas ridning

Tisdagenshoppträning gick bra, vi hoppade lite styrketräning med hjälp att hitta rytmen i galoppen. Jag fick även hjälp med att faktiskt komma till ridning när hindrena blev högre, har nämligen en tendens till att bara åka med på Tequila för hon löser det mesta själv, men när det lir lite högre så kräver hon att jag hjälper henne. Avslutade med något språng på 120 där Tequila nästan hoppade mig ur sadeln, känns skönt när jag rider så pass okej att hon hoppar så bra. Hon kan bara jag rider som jag ska, och hon kan faktiskt bra då. Språnget kändes inte så högt och faligt heller, vilket hjälper min höjdrädsla i alla fall liiiite grann. Vi vart lite osams när jag faktiskt för en gångs skull krävde att hon inte skulle köra in baken när vi skulle fatta galopp, lite bortskämd är hon ;) Men nöjd med träningen, fin häst!
 
I går red jag lite dressyr på henne i ridhuset. har tänkt köra allt från grunden i dressyren över vintern. Alltså börja med gas, broms och styra, sedan övergå till lite mer avancerade saker allt eftersom, som ställa böja, vidare till öppna sluta, förvändgalopp mm. Varje dressyrpass ska jag börja med att kolla gas broms styrning, när det fungerar i alla gångarter, så övergår jag till nästa moment, om det så tar hela passet eller bara 5 min (vilket är målet efter vintern) så börjar jag inte med nästa föraens det första är klart. Igår så fokuserade jag bara på gas, broms och styrning. Blev många små serpentinbågar med övergångar ofta. Höjde ingen hastighet förens den lägre fungerade som jag ville. Hon var väldigt fin i alla fall! Myket nöjd med ponnyn!
 
om det blir som planerat och jag får de resultat jag är ute efter så blir det nog en dressyrstart bland stora hästar till våren. 
 
 
 

Mot jobbet!

Har varit uppe ett tag och eldat lite här hemma, passade på att vaxa benen samtidigt, ska nämligen ut på tjejkväll i morgon på bolingen! Ska bli superkul. Nu ska jag ner och jobba hos Kajsa några timmar innan jag ska hem och städa. Torsdagar är nämligen städdag här hemma, (Jonas initiativ, det är nog han som är den ordentliga av oss), så fixar Tequila en sväng innan jobbet, får se om jag hinner rida också, annars får hon vila idag. Ni får ett tidsinställt inlägg lite senare om de två senaste dagarnas ridning. 
 
Tequila är en söt ponny nere på Lag-S i Skåne 2011
 

malinhammarskjold.blogg.se

Välkommen, om du känner för att läsa om just Mitt liv!

RSS 2.0