Busy days!

Nu är det allmänt känt påsklov. Mitt lov har rivstartat på bästa sätt, fullt upp. Det är då jag trivs som bäst. Nog för att det är skönt att ha lite lugnare perioder ibland. Men så som dagarna verkar bli det här lovet så trivs jag väldigt bra med fullt upp. 
Som igår, upp kl 7 följa med Janice till Borlänge och Kjell O för att kolla Medicas låsning. Väl tillbaka i Rättvik (efter en obligatorisk sväng förbi Norells) så åkte jag direkt ut till Erika i Vikarbyn. Vi var ute och myste i solen i över en och en halv timme. Under tiden försöker Katja (som jag red) få av mig på diverse olika sätt, så vi utför akrobatiska övningar, så som bock-snurr som leder till en ryttare som står på knä i sadeln och andra förmodligen mycket underhållande ögonblicksbilder. Efteråt fikade vi lite innan jag åkte bort till Tequila.
 
Tequila fick gå ett lättare dressyrpass, men fin var hon, förutom lite "kantig" i högergaloppen. Så någonting är nog fortfarande vajsing. Efter mock och fix åt henne så skrittade jag på Louise (konvalecent) häst Mille (också han konvalecent) i ridhuset 40 min. När jag var klar så hämtade jag upp Annie och vi stekte pannkakor innan vi gick på krogen och dansade halva natten. Efteråt tog vi en sväng förbi ridklubben och kollade till Zamina (också Louise häst) som hade haft kolik heela dagen.
 
I morse var jag åter igen uppe till kl 7, haft tvättid till 12. Jag och Olle har haft mysfrukost i soffan och nu är fjärde maksinen hängd och klar, efter lite utrymmes pussel. Tvättstället räckte inte riktigt till om man säger så. Nu är det bara att bege sig till stallet i några timmar och fixa Tequila och Majsan, rida de två, Mille och ta in alla hästar. Sen bär det av till Mora på påskmiddag med familjen. Nästkommande vecka på lovet ser i princip lika välplanerad ut. Skönt!
 
På måndag rider jag motélopp på Solvalla, på tisdag är det dressyrträning med ligan och på onsdag är jag förhoppningsvis tvåbarnsmamma barnvakt till brorsdöttrarna en natt. 
Gillar kontrasterna! Haha.
 
Här är en bild på Mille och Lojsan, foto Göran Erlandsson
 

Nytt veterinärbesök inbokat

Efter behandlingen i Januari har hon känts väldigt fin att rida, den gjorde skillnad. Men igår när jag longerade en sväng i ridhuset så tog hon kortare steg med vänster bak i höger varv. Så då är någonting lite vajsing fortfarande alltså, frågan är ju bara vad. Så ringde kliniken i morse och bokade in ett återbesök, som vi sa bara skulle vara vid behov. På tisdag kl 13.00. Får se hur det blir med lagtävlingarna under våren, det märks. 
 
 

Wohoo!

I tisdags var jag på Eskilstuna och red Turbolines i ett montélopp. Resultat? Årets andra seger på årets andra start! :D Glaad tjej! 
 
Jag och Lines 
 

Jobb, jobb.

Jobbat igår, jobbat idag och ska jobba imorgon samt ha stallet på ridklubben. 

Igår var jag och Tequilan bara ute och skrittade med Anna och Uno, väldigt trevligt!
 
Idag var vi ute och joggade lite lättare, hon var pigg och lite smådryg, men det gick ganska okej ändå. 
 
Har faktiskt inget mer intressant att skriva tror jag. Eller jo, rider montelopp på Eskilstuna på tisdag och har anmält mig och Quilan till årets första tävling!
 
Nu är det dags för nyponsoppa.
 
Olle får stå för dagens bild. 
 
 

Tioårsjubileum!

Idag har Tequila fått både morötter och päron (favoriten). För den 14 mars 2003 köpte vi Tequila, hon har alltså varit i familjens ägo i exakt 10 år idag. Tiden går fort!
 
2003 Tequila för exakt tio år sedan, samma dag som vi köpte henne. 
 
2013 Tequila idag, exakt tio år senare. Lite vitare, lite tjockare men precis samma häst. 
 
Dessutom var hon toppenbra (och toppenpigg) på hoppträningen idag. En extra suldstjärna till henne!
Den där behandlingen var nog bra. 
 
 
 

Godmorgon!

Det måste finnas värre saker än att sitta och steka i solen som kommer in genom förnstret, äta kakor och plugga fysik en helt vanlig torsdag morgon med vetskapen om att dagen har fler trevliga saker kvar att erbjuda. Så som luncha med trevligt saknat sällskap och första hoppträningen på läänge. 
 
Ett bra sätt att börja dagen på var dessutom tydligen att vakna tre timmar innan klockan ringde, det har inte hänt på länge kan jag säga. Senaste tiden har snarare varit åt andra hållet. Märks att våren är på väg? Sptify är dessutom på med bara bra musik (för ingen har ju bättre musiksmak enligt mig än jag själv) 
 
 
 

Dressyr, dressyr, dressyr

Blev inringd igår och rida travarlektion på Chad Boko idag. Han är lite lat och orkar inte riktigt aktivera bakbenen och så knäpper han av lite i nacken och hamnar bakom lod. Men på slutet när jag fokuserade mer på framåt nedåt så blev han väldigt trevlig i den låga formen. Fin häst att rida faktiskt, trevlig modell. 
 
Chad och Leif
 
Red ett rejält dressyrpass på Tequila idag också. Redan efter 20-25 minuter hade jag en riktigt trevlig och ridbar häst, vilket inte är vanligt med henne, hon är som mest ridbar sista fem minutrarna annars. Hade mycket fokus på galoppen idag, hon har en tendens till att ta in bakdelen när man galopperar. Men fick till en helt okej känsla idag efter ganska mycket jobb i och för sig men. Så himlans roligt när vi kommer så mycket frammåt nu efter långsvackan vi hade i höstas/vintras. Hade kanske lite med behandlingen att göra?
 
Imorgon så blir det en hopplektion för Ina, fick ta Erikas mot att jag hjälper henne på söndag. Första riktiga hoppträningen sen behandlingen och långt innan jul. Gissar på en pigg ponny?
 
 
 

Näthat

Såg just på Facebook att en vän till mig hade kommenterat en gilla-sida och påpekat att de som gör så här förmodligen har lite problen själva (Fast lite längre, tydligare och snyggare uttryckt). Kommentaren fångar mitt intresse så pass mycket att jag klickar in och kollar vad det handlar om. Jag kommer in på en "the typical ..." sida, ni vet säkert vad jag menar, typ "the typical rättvikare" och dyligt. Där man lägger upp hånande/ironiska/skämtsamma bilder om det som är typiskt för just detta. På just den här sidan ifråga fanns det bara två bilder. Men den här sidan var inte riktigt som alla andra, den här handlade om en helt vanlig svensk tjej på 13 år. 
 
Det visar sig, när jag börjar läsa lite kommentarer på sidan, att tjejen ifråga ganska nyligen tagit självmord, endast 13 år  gammal ung. Efter lite mer påläsning så visar det sig att polisen misstänker att hon hoppade framför tåget på grund utav just nätmobbing/näthat/hot/ofredande. Sidan startades den 11 september (ironiskt nog) en bild lades upp samma dag och en till bild dagen efter. Sedan dess har det inte varit någon aktivitet där tills 51 personer gillar sidan efter att hon tog självmord för fyra dagar sedan. Många har kommenterat, klankat mer på skaparen till sidan, hotar, predikar om att det är så sorgligt att människorna som reagerar på sakparen är lika dåliga själva som hotar tillbaka och så vidare. Men ingen gör något mer? De kommeterar varandra på bra och dåliga sätt, säger att någon borde anmäla sidan men ingen gör något?
 
Jag kommer överens med de flesta människor, men en av de få sortet jag inte tål är respektlösa människor. Nästan alla människor på ovannämnda gilla-sida är precis lika respektlösa. För har de inte skapat den förnedrande och respektlösa sidan samt inte tagit bort den efter att självmordet skett för att respektera flickan den handlar om, så går man på sidskaparen, med hot och hårda ord för att ge personerna lite dåligt samvete. Eller så går man på de personer som ogillar sidskaparen om att de är omogna som beter sig lika illa.
 
Vem är mest respektlös? De som hatar hatarna, men ändå inte reagerar med att anmäla sidan till FB, eller de som hatar från början?
 
Jag kommenterade så här 
 
Och självklart anmälde jag sidan! Vilket ingen före mig verkar ha gjort då sidan uppenbaligen finns kvar?
 
Ringde dessuton 11414 och tipsade polisen om att denna sida existerat och existerar fortfarande, samt att jag anmält till facebook. De tackade, gissade på att utredarna redan visste om att sidan existerade, och "tröstade" mig med att sidan förmodligen tas bort snart av facebook nu när den garanterat är anmäld. 
 
Summasummarum så blir jag otroligt upprörd över att sånt här finns, att människor reagerar men inte agerar, att 13 åriga flickor ska behöva ta självmord för att människor känner ett så starkt behov av självbekräftelse, att man måste trycka ner andra människor så längt ner i fotknölarna man bara kan..
 

Härskadetvaraenvettigrubrik

Här sitter jag och försöker byta profilbild på bloggen, men blogg.se vill tydligen inte som jag vill. Så jag får väl försöka igen lite senare. Dessutom sitter jag och överväger hurvida jag ska gå till stallet idag eller inte. Solen skiner ju härligt nu, men innan jag är klar i stallet så är det nog redan kallt och mörkt ute. Men å andra sidan så är det ju skönt att gå lite. Får nog ta och fundera lite till på den frågan.
I-landsproblem på högsta nivå det där. 
 
Annars då? Första dagen i skolan på två veckor idag, en lektion. Samma i morgon. Helt okej. 
Tequila fick vila igår igen, kom sent till stallet och då ville hon bara ha sin kvällsmat. Hon skulle förmodligen blivit väldigt irriterad och otrevlig om jag skulle få för mig att gå ut i mörkret och rida då. 
 
Snart kan man ut och galoppera på siljan igen, längtar!
 
 
 

Fullt upp hela veckan!

Jobbat heldag sex dagar den här veckan, trav två dagar, träning en dag och så har mamma fyllt år så har hunnit med en middag i Mora i veckan också. Mer än fullt upp med andra ord! Så idag tog jag mig en välförtjänt "sovahurlängejagvill-morgon". Ganska skönt om jag får säga det själv. Olle vekar också ganska nöjd med det. Varit lika fullt upp för henne, skillnaden var att istället för att vara på trav så hade hon hundvakt istället. 
 
Montéloppet i måndags slutade i alla fall på bästa sätt, med en säker seger!! Min första montéseger i mitt sjunde lopp någonsin. Ganska nöjd måste jag erkänna! :)
 
 
Dressyrträningen i tisdags var också ganska bra. Lite övningar som inte riktigt passade Tequila med mycket övergångar och sånt, hon blir så stressad då. Men fick en bra känsla sen när jag travade av. Så Relativt nöjd, det är bara att jobba vidare. Men med skillnaden som har blivit efter behandlingen så känns det faktiskt ganska lovande för lagdressyren som blir i vår. 
 
 
Sen dess har hon vilat ganska mycket eftersom det var fullt upp den här veckan, men nästa är det lite lugnare. Idag blir det nog en skogstur, så fort jag ätit något och tagit mig till stallet bara. 
 
V75 igår var lite stolpe ut för oss, men inte för Lina och Jocke som vann med Face Facts i sista avdelningen!
 
Och grattis igen mammsen, hoppas du är nöjd med halsbandet.
 

Just nu..

 
..Är jag på Bollnäs och ska rida lopp på Nova Race, årets montéhäst på dalatravet. Det ser väldigt lovande ut på förhand, men trav är trav och man vet aldrig vad som händer. Men vi får hoppas på det bästa. 
 
 
 
Från första och enda (hitintills) gången jag har ridit henne i lopp. Då blev vi tvåa, slagna på målfoto.
 

Vasaloppet!

Den första söndagen i mars varje år, så brukar min familj alltid vakna före 8, ladda fram en rejäl långfrukost och kolla på vasaloppet. Bor man i Mora så kan man ändå inte få så mycket vettigt gjort just den här dagen med tanke på allt folk. Att man gör så här är för att det är lika mycket tradition som julafton eller midsommar. 
 
 
Så nu sitter jag här, fast i lägenheten med bara en hund istället för i huset med familjen, och kollar på myrstackens framfart. 
 
Godmorgon

Hipp hipp hurra!

 
 För idag är det olles födelsedag! Hela 6 år blir hon, tänk vad tiden går. 
 

malinhammarskjold.blogg.se

Välkommen, om du känner för att läsa om just Mitt liv!

RSS 2.0