På väg hem från Ballarat

Har inte alls så mycket internet. Men trav idag igen. På Ballarat den här gången. Juddy gjorde det bra som tvåa. Men han är en handfull att hålla på med. Skulle kissa honom, slutade med en trevlig stämpling med tillhörande blåmärke. Hade dessutom en dispyt med huvudstången idag och klämde mig redigt! Tur att jag fick mitt medicare card idag, kan komma att behöva användas..
Trav på Melton imorgon och trials på Terang på söndag. Till veckan har jag och Kima tänkt försöka ta en vända till Ikea och äta lussekatter och dricka glögg! 

Godkväll!

I söndags var det trials på hemmsbanan, Terang. Jag fick rida Barney (Aldebaran Sizemic). Han skötte sig kanoners, men jag har lite svårt för det här med stående starterna. Det börjar bli bättre eftersom jag får träna (både mig och hästarna) en hel del hemma. Det enda som finns är en rundbana på 800 m, samt en innerplan på kanske 750m. Så har vi en liten damm också som alla får simmtränar i, speciellt de dagar de bara joggar. Hästarna här nere går ute dygnet runt och tränar mycket mer än hemma, ca 4-7 dagar i veckan. Dessutom får de starta två dagar på raken! Så vi har 5 ut på Melton på fredag, var av 2 av grabbarna startar på lördag igen.. 
Det är montélopp ca var tionde dag här nere, inte så många med andra ord. Men på lördag har vi 3 ut (av 6 st i loppet) på Cranbourne. Så min montédebut i Australien verkar alltså bli redan på lördag med Heza Boy Star! 
 
De är lite dåliga på att frisera hästarna här nere, så mina fingrar har kliat lite, men idag satte jag sax/klippmaskin i hälften av helgens starthästar. Väldigt behövligt! 
Ett av Boystars öron friserat, det andra inte. Man behöver ju inte se ut som en teddybjörn när man är en tävlingshäst!
 
Igår var det trav på Terang förresten, Juddy (Echo Rising) som inte riktigt är som alla andra barn här i världen, skötte sig helt okej och blev tvåa!
/Malin

På väg hem från Tabcorp Park

Trav idag igen! Boystar (travare) och Desdon (passgångare). Bägge var duktiga pojkar! Boystar blev 6a och Des var trea. Har ridit två jobb i dag igen. På söndag ska jag rida en i the trials (typ provlopp). 
Så här ser det ut på trav i Australien. Inga spånade boxar här inte. Des laddar upp medan Boystar är ute och värmer.
 
Pojkarna igår var också duktiga. Banker var 5a och Ned vann! Dessutom så är det minst 18 grader här, även om det regnar så jag klagar inte. Speciellt inte när väderappen säger minusgrader hemma i Rättvik! 
/Malin

Cranbourne

Jag är, som de flesta redan vet, framme i Australien. Alla är kanonsnälla och tar jättebra hand om mig. Igår var jag in till stan och fixade bankkonto, stablehand kort, ett möte för att fixa körkort och jag har fått ordning på ett australensiskt nummer nu. Jag kan det inte än, så ni får det senare. Nu är vi nämligen på väg till Cranbourne på trav. Vi har Banker och Ned med oss, en passgångare och en travare. Det är lite annorlunda här nere. Lite mer laid back liksom. I måndags var vi ner till stranden vid havet strax utanför Warrnambool och motionerade några hästar. Solen sken och vi kollade på rockor som låg och vilade i kanten. Senaste dagarna har jag ridit två hästar om dagen. Vilket är kalaskul! Har tyvärr inte så mycket batteri, men nu vet ni att jag lever i alla fall. 
 
Ni får en liten bild på Ned från igår när han laddade upp med en powernap i hagen. 

I väntan på Heathrow...

Efter önskemål får jag väl börja uppdatera lite här igen. Som de flesta redan vet så är jag just nu på väg till Melbourne, Australien för att jobba med travhästar. Resan påbörjades redan igår och just nu ska jag egentligen vara på ett plan någonstans på väg till Hong Kong. Så är inte fallet, kraftig dimma i London igår gjorde att en väldans massa plan var försenade och inställda. Planet från Arlanda var nästan två timmar sent, trots en rejäl löpning till nästa terminal hann nästa plan åka. Nästa plan till Hong Kong gick kl 06 dagen efter. Flygplatsen stängs så det blev lite klurigt att försöka sova kvar där under natten. Såå, det var bara att boka ett hotell lagom nära flygplatsen och ta sig dit. Tåg, lite buss, skjuts från en mack med en rödhårig engelsman (blommans mamma blir skeptisk nu) till fel hotell. Får komma in där och låna Wi-Fi så jag kan hitta till rätt hostell. Betalade via internet, (£44) ingen bra idé för er som undrar. Kommer till hostellet vid midnatt, hittar ingen som helst personal. Dock några snälla tyskor som bäddar iordning en madrass i allrummet åt mig. Sov där mellan halv ett och kvart över tre, behövde ta mig till flygplatsen i tid ifall att jag fick åka med 06 planet. Tar en taxi med en väldans snäll taxichaufför som inte låter mig betala fullpris (och dessutom med svenska kontanter) för att flygbolaget ska kunna ersätta hela resan. Nu på flygplatsen har jag fått reda på att jag får åka till Melbourne via Dhoa vid tolv. Men fått gratis frukost för £10, samt fått lite choklad av ett snällt par, så ganska nöjd ändå! Ska försöka få tag på hostellet och kolla om de kan fixa kvitto, lite svårt att få ersättning från flygbolaget annars..
Tur i alla fall att jag köpte två böcker så jag har något att göra så länge. Har ju lite begränsad batteritid eftersom den rutinerade mallanbrallan packade ner adaptern i incheckningsbagaget...
Har ingen koll på när jag kommer fram till Melbourne förens jag kan checka in. Så det märks väl när jag kommer fram.
Eeh, vi hörs senare när jag vet lite mer. Men äventyret har börjat starkt än så länge måste jag erkänna! 
 
/Malin

malinhammarskjold.blogg.se

Välkommen, om du känner för att läsa om just Mitt liv!

RSS 2.0