Tävling!

Äter upp de sista av frukosten, sen åker de vita ridbyxorna på. Olle ska på med finhalsbandet, sen åker vi till klubben. Tequila ska borstas av en sväng (Hon har självklart rullat sig, så hon är skitig trots duschen igår kväll) sen ska tävlingstäcket på och kl 12.00 så åker vi mot Falu Ridklubb och första omgången i div III Hoppning med laget! Vi tar bara lagklassen, 100 cm, laddade är vi i alla fall kan jag säga. Kameran åker med så film får ni senare, om jag nu lyckas få in den i datorn, hehe. 
 
Berättar senare hur det har gått!
 
Bild från när vi var i falun i september 2010, det var som ponny. Då var det också lag, och slutade med en seger, får se hur det går idag. 
 

Upptagna dagar

Idag blir en riktig jobbdag. Har redan hunnit med två arbetsplatser idag, samt hästen. Som jag förövrigt undrar när jag ska inse att hon inte nöjer sig med en vanlig skrittur på långa tyglar i en timme? Nej, inte hon inte. Det måste vara lite mer intressant än så för att hon ska vara nöjd. Nu ska jag i alla fall snart iväg till dagens tredje arbetsplats. Effektivt? Ja, kanske det. I morgon belönas jag då med en riktig stalldag. Frågan är ju när jag ska plugga också.. Men det löser sig nog det med ska vi se. 
På söndag är första omgången i div III lag hoppningen, taggade är både jag och Tequila i alla fall. Hoppas på att de andra i laget också är det?! 
 
 
Nej nu lär jag sätte lite fart. Och ja, inlägget blev rörigt, deal with it! ;)
 

Nyss tänkte jag...

Vara så där duktig och ladda in filmerna från årets två första tävlingar i datorn, men det ville ju inte fungera riktigt som jag ville. Så ni får nog vänta en stund till på det...
 
Annars då? Idag vaknade jag en halvtimme före klockan, duktig tjej! Ska försöka göra lite nyttigt före dagens enda lektion börjar kl 12. Tanken är sedan att jag Vickan, Majsan och Tequila ska galoppera på siljan, livskvalité! Frågan är ju om man kan hitta någon som vill fota lite? Lönen kom idag, som vanligt inte en dag för tidigt, hehe. Jag jobbar lite, pluggar lite, kslickar på hästen lite varje dag och nördar vid datorn. Mer spännande än så är inte livet just nu. Eller jo, min syster har tydligen "hittat en karl åt mig", en fårfarmar-son som bor på syd ön på nya Zeeland. Vet dock inte hur hon tänkte få ihop oss på en dejt? Haha. 
 
Tequila är i alla fall på gång så pigg som hon är, har dessutom börjat träna upp henne lite mer nu till tävlingssäsongen, hoppas ju på att i alla fall en fälttävlan hinns med. 
 
 

Tequilas dressyrskola del 2

Här kommer nästa del i min alldeles egna dressyrskola, den här gången handlar det om:
Aktiva bakben
 
Tvåfotingarna brukar prata om aktiva bakben. Här ovan ser ni ett acceptabelt (4:a på dressyrprotokollet) exempel på hur jag nyttjar mina aktiva bakben. Hasernas aktivitet är godkänd, jag har luft under svansen och en dugligt, till hälften rundad, överlinje. Dock hade jag kunnat vinkla in bakbenen lite mer under magen, samt ha lite mer höjd på benen. De ska upp i luften, och ju högre desto bättre! Det är vi nog alla överens om. Åter igen gäller regeln, ju fler fötter (bakben i det här fallet) i luften, desto bättre poäng från dommaren. Notera även att mina öron, som önskvärt, är riktade bakåt mot tvåfotingen samt att hon med sina bakåtstukna öron visar tänderna hotfullt mycket.
Värt att tillägga är att jag presterar tiopoängare på aktiva bakben på ett enda ställe, i skogen, och gärna när min tvåfoting sitter utan sadel. 
 
Ett väldigt bra tips till alla hästar där ute, se till att tvåfotingarna hotfullt visar så mycket som möjligt av de mycket små och mycket menlösa tänderna. Tvåfotingarna är nämligen konsitga varelser, ju mer de visar av sina tänder tillsammans med de bakåtstrukna öronen, desto nöjdare och gladare är dom.
Och en nöjd och glad tvåfoting är en bra tvåfoting! (Man får oftast lite fler morötter då, hehe)
 
/T

malinhammarskjold.blogg.se

Välkommen, om du känner för att läsa om just Mitt liv!

RSS 2.0