God jul!

Montéloppet gick inte så där jättebra.. Han blev jätteladdad i starten och galopperade, på upploppet så blev jag för ivrig och släppte iväg för mycket så det blev en till galopp. Men men, vi kommer igen! Vi har haft några vinnare sen senast jag uppdaterade. Så hästarna sköter sig fortsatt bra.  Julafton spenderades på Killarney beach på hästryggen. Jag, Mattie och en norsk tjej, Nina, som bor typ en timme bort. 33 grader varmt och doppet i havet efter var väldans skönt. Nina har förövrigt bjudit in mig på att gå på rodeo, så det ska vi försöka planera in någon dag. Idag är det dessutom bara 12 dagar kvar tills Vickan kommer ner hit!
Igår tog familjen Craven hand om mig lika bra som vanligt och jag fick fira jul med dom. Julklappar fick jag också. Montétyglar av Mattie och en strandväska med lite smått och gott i av Helen. Och choklad! 
En glad Boystar på stranden på julafton! 
 

Monté och värme

Det blir ett montélopp på fredag igen! Den här gången på Ballarat med Aldebaran Sizemic, första gången bakom bilen för mig här nere. Egentligen är han inte riktigt redo, men de verkar vilja att jag ska få rida, så de anmälde ändå. Det är Mattie som tränar, men det är Chris häst. Det är min kollega förövrigt. Det är vi tre på 23 hästar som tränar.  Dessutom har vi några glada hjälpredor ibland. 
Den här veckan ska det tydligen bli jättevarmt. Typ 40 grader på lördag. Än sålänge bekommer mig inte värmen så mycket. Dricker ordentligt med vatten och de dagar jag springer eller rider många hästar så äter jag bara lite av hästarnas elektrolyter. Väldans effektivt. De ger väldigt mycket elektrolyter här nere förövrigt. Men inget hö. Men hästarna är fina och välmående ändå, så de verkar ju inte lida av det.
I lördags var det trav på Melton och Whip (vars racingname är Changing Code) vann! En av favoriterna. 
Och måste skryta lite! Fick nämligen just en snap av Hanna.
Tydligen i dagens travronden!

Montéseger!!!

  • Är väldans glad för tillfället! På väg hem från Bendigo med min första montéseger i Australien! Red Heza Boy Star idag igen, han gjorde allt rätt och vi vann utan att behöva rycka tussarna ens. Shooter slutade dessutom 4a i samma lopp och lilla Sky var superduktig i sin debut och kom trea. Hon kvalade dessutom in till en final med 50 000 dollar i förstapris på Melton på lördag. Jag tror att det är det fjärde största loppet, sett till prispengar, för treåringar här nere! Så vi är nöjda med dagen och de dryga tre timmarna hem känns inte direkt superjobbiga. 
Söta lilla Skyelind! 
Det närmaste jag kom öronen framåt på Boystar.. Han är ingen superposör, mest lite gringubbe, men gullig ändå!

Mot Ballarat!

Har råkat på en redig dunderförkylning. Haft feber i nästan 4 dagar. Tog lite febernedsättande idag, så nu börjar det äntligen ge med sig! Väldigt glad att jag hinner bli frisk till montéloppet på Bendigo på fredag i alla fall. Sen sist jag uppdaterade så har vi fått en seger på Melton. Jag, Kima och Petra har hunnit med en tripp till Melbourne, där finns både Ikea och H&M, så vi körde en väldigt svensk dag. Jag körde två timmar på fel sida av vägen utan problem på väg till tåget och fick stanna i mitt livs första blåskontroll. På vägen hem körde jag dock lite vilse, men jag överlevde ändå. Nu har jag introducerat kanelbullar, pepparkakor och knäckebröd. Allt var uppskattat! I söndags åkte jag in till Warrnambool, drack milkshake på ostfabriken, vandrade vid havet och åt ben&Jerry's. 
Nu är vi på väg till Ballarat med Max, Juddy och Ned. De två första är passgångare och den sista är en travare. 
Diesel och kläder är förövrigt väldans billigt här nere. 
Här är lille Max, är han inte gullig?

malinhammarskjold.blogg.se

Välkommen, om du känner för att läsa om just Mitt liv!

RSS 2.0