Mot Mora!

Jobbdagen igår gick bra! Fick rida två hästar och köra två stycken. Fullt upp hela dagen och man får jobba på hela tiden, trivs rätt bra med det. 
Tequilan fick nya skor också, välbehövligt!
 
Nu bär det av mot mora över natten, ska umgås lite med brorsdöttrarna och träffa familjen. Var ute i skogen en sväng och bara myste med Tequila och Olle, alltid lika trevligt, speciellt när det är sommar och solen skiner!
 
 

Kajsa Frick AB

Idag så börjar jag jobba hos travtränare Kajsa Fick, för ungefär sjätte sommaren i rad. Från och med Måndag nästa vecka och tre veckor frammåt så jobbar jag där, plus extradagen idag. Kan säga att det är helt okej att klappa häster hela dagarna, finns nog mycket värre jobb. (Sen är det ju inte bara klappa hästar jag får betalt för, men ändå.) Inte verkar det som om jag har någon helg av de här tre veckorna heller, så det var helt okej tycker jag!
 
Hoppas på att jag får rida lite så jag får lite mer muskler och kan korta lädrena i nästa montélopp. För er läsare som inte vet det, så vet ni nu, att jag även har montélicens och satsar på att få rida lite löp i sommar. 
 
En bild från årets första löp, vilket resulterade i en andraplats (slagen på målfoto) med hästen Nova Race.
 

Dagens ridapass

Sov läänge idag, klev upp vid 12. Superskönt kan jag säga. Sen pratade jag med Janice i över en och en halv timme, helt okej också kan jag säga. 
 
Det blev dressyr idag med lilla tanten i alla fall. Hon skötte sig bra och jag hittade en trevlig känsla på slutet. 
 
Började med att fokusera på skritten, några halter och en del lösgörande för sidorna, öppna i oilka varianter, sluta, förvänd sluta och skänkelvikning, måste börja göra något åt plankan snart känns det som. (Visserligen har jag jobbat på det i snart 4 år nu men..) Övergick till trav och jobbade mycket på volter och även här lite öppna, sluta och skänkelvikning. Skrittade en sväng till och började sedan galoppera lite, förvändgalopp, galoppombyten över en bom, och volter som vanligt. När jag sedan övergick till traven igen så hade hon lite mer tryck i sig, (hon var lite loj i steget innan galoppen) och när jag avslutade så hade jag ett ganska trevligt sug i bettet och var inte långt ifrån "den" känslan, men hon började bli trött så jag gav mig för dagen efter ungefär 70 min ridning. 
På volterna så brukar jag fokusera på att böja lite olika mycket i olika tempon och hålla koll så att hon inte sladda med baken, vilket hon har en ganksa stark tendens till att göra. 
 
Bilder från våran första och enda dressyrtävling som ponnyer. 
 

Nya Dojjor!

...Blir på imorgon istället. Kom bort till travet igår och då kom herr hovsalgare fram till att han inte hade tid rikigt i alla fall, kan bli så ibland. Så jag stannade kvar en timme och snackade lite skit mad folket på travet, sen red vi ut en tur i skogen. Olle var själklart med som vanligt! 
 
Tequilan var i alla fall supertaggad hela ridturen, hon var nog lite i uppror eftersom hon stod på gången i en timme när jag pratade på travet, så det kan bli ibland. 
 
 

Nya Dojjor!

Igår blev det bara en kort ridtur, tog nämligen bara med mig pengar och Olle och tequila som sällskap så red jag iväg och köpte skor till Quilan hos Thos-gubben, han som har hästshoppen vid travet i Rättvik. En rolig man det där, han tycker alltid att jag är så konstig som är ute och rider med hästen och har hunden lös bredvid, och dessutom bara kan ställa hästen lös och hon står där när jag går in och betalar, haha. 
 
Så nu ska jag bort till stallet, ta med mig häst, hund och skor, och sedan rida bort till travet så ska hovlagaren sko henne där. Det var ett tag sedan hon blev skodd sist nämligen, det var nog onsdagen innan olyckan som var den 28 April. Alltså 9 veckor sedan, och ena bakson glappar, tur att den inte for av under tävlingen i fredags när hon hade brodd och allt. 
 
 

Planering?

Sitter och kikar lite på fälttävlanstävlingar i sommar, tänkte försöka fixa en kvalrunda till innan Leksands tävling vecka 32, så jag kan vara med i DM då. Men allt krockar som vanligt och 28 Juli är nog det datum som krockar mest med ALLT på hela sommaren. Pappa ska firas den dagen, samt att det är nog den enda fälttävlanstävlingen på vettigt avstånd som inte är överfull på hela sommaren. Det är Hoffmaestro på bowlingen och skulle förmodligen haft en massa jobb där då. Och Jonas skulle nog kunna tänka sig att kliva in på bowlingen bara för att se dem live. Men har lovat föräldrarana att vara i Mora då och det är enda dagen på hela sommaren som de har bokat mig, så då ställer man upp i alla fall. 
 
Mejlade i alla fall förbundet nyss för att fråga om stilfälttävlan kan räknas som kvalrundor, så får vänta och se om jag kan ta en sådan tävling istället. Annars får jag väl åka till Mantorp och Boxholm och sånt, precis som förra sommaren. Men det märks. 
 
Baståsen, där bilden är tagen förra året, har tävling till helgen och det är 15 reserver till klassen, inte en chans att man kommer med..
 
Nu ska jag nog ta och sätta fart med dagen i alla fall, vi höres senare!
 

Semester var det ja!

Härligt ibland vad man hinner med under en ledig vecka faktiskt! Sadelkammaren fick sig en omgång, så nu blev den städad i veckan också. Kändes dessutom bra att passa på nu när det bara är jag med lite extra saker och inte tre personer som vi är annars. 
 
Före stäning:
 
 
Resultatet:
 
Lite skillnad blev det i alla fall. 
 
Lagom mycket pläs försvann också. 
 
 

Tequila

Den här bloggen kommer ju trots allt handla mest om hästar, det är faktiskt till största delen de djuren som mina dagar handlar om. Jag har en ponny som heter Tequila. Henne har vi haft i över 9 år i familjen ägo nu. Min syster Karin hade henne de första 5,5 åren, innan hon blev för gammal och jag tog över Tequila.
 
Några år sedan, ätandes vass i dammen hemma i Vika.
 
Vi köpte henne från Orsa ridklubb, 7 år gammal. Då kunde hon bara spring väldigt fort och hoppa höga hinder väldigt fort. Samt stå rakt upp på bakbenen med alla barnen på ridskolan. = ingen direkt superpassande ponny för en ridskola. Mamma blev trots det förtjust i ögonen på henne, så Karin fick lov att provrida. Första gågen stod Tequila rakt upp på bakbenen, andra gången fick de hoppa ett språng på 120 cm, sen var Karin övertalad. Så hon fick följa med hem till oss, Karin var nog bra sugen på att lämna tillbaka henne ett antal gånger, det var inte lätt i början. Men efter ett halvår hade hon slutat stå på bakbenen helt och hållet.
 
Tequila, när vi köpte henne för över 9 år sedan.
 
De tävlade en del tillsammans och fick placeringar upp till 110, trots att Karin kunde vara så rädd ibland att hon satt och blundade innan hindrena samt höll andan nästan hela banan, haha. De startade någon fälttävlan tillsammans också, men dressyr var inte alls kul, så det tränades kanske en gång i månaden, om man hade tur. De kom frammåt i utvecklingen sakta men säkert. Och de hade väldigt kul ihop.
 
Nuförtiden agerar hon mest måttligt road tandemhäst åt Karin.
 
När jag tog över Tequila så var hon konvalecent, men hon blev bättre och vi började träna och tävla igen. Jag började gymnasiet här i Rättvik och vi började verkligen få den hjälp vi behövde. För när man ser ut som en tax så måste man kunna bära sig ordentligt, annars håller man inte för hoppning på La nivå. Vi tävlade på Lc och Lb nivå och någon debutant fälttävlan. Förra våren så kom de fram till att jag skulle vara med i Rättviks ridklubbs satsning mot lag SM i Fälttävlan. Sagt och gjort, här började dressyren verkligen putsas vidare på och som jag slet och kämpade. Men med all hjälp och massa blod, svett och tårar så har jag och Tequila tillsammans gått från 40 snälla % i fälttävlansdressyr till nästan 59 % på en regional La på våran första och enda dressyrtävling som ponnyekipage. Vi tävlade upp till 110 cm i hoppning, men en hel del vinster och placeringar upp till 105 cm. Jag fick även äran att delta två stycken fälttävlans SM med henne innan våran ponnytid var slut.
 
Från det här:
 
Till det här: 
 
Lag SM i Skåne
 
 
Men då jag är lite egiostisk av mig och tycker om den där ponnyn på tok för mycket för att kunna lämna över henne till någon annan, så har jag kvar henne som stor häst, där nya utmaningar väntar!
 
 

Ledighet!

Just nu har jag lite semester. Hade inskolning på ett äldreboende förra veckan, så har varit ledig den här, kommer vara ledig nästa och sen jobbar jag på travet hos Kajsa Frick i tre veckor. Sen har jag ju faktiskt en till Semestervecka efter det, innan jag har tre veckors jobb på äldreboendet.
 
Så här på semestern så har man ju faktiskt inte så mycket för sig, När man är van att stressa över en massa läxor och annat så fort man blir ledig så blir all den där andra nyttan man ska göra ganska avdramatiserad. I alla fall för mig. Så underhållningen betår av youtube och planering inför helgen. Tävling i borlänge i morgon och sen kanske man ska hitta på något trevligt med karln och någon fin vän på kvällen, det är ju trots allt midsommar.
 
Bland annat det här är vad som lyssnas på.
 

Malin Hammarskjöld

Jag heter Malin är 18 år och har precis tagit studenten från Stiernhööksgymnaset i Rättvik, Naturbruk med Naturvetenskaplig inrikting och häst stod då på schemat. Där trivdes jag så bra att jag nu har flyttat ihop med min pojkvän som bor här och tänker även gå komvux här till hösten. För tillfället bor vi hos hans föräldrar ute i Vikarbyn, med lilla hunden Olle, som förövrigt är en tik.  Tequila, hästen, står på Ridklubben knappt 1 mil härifrån. Det här är min blogg och ni kommer att få läsa om dagarna, så som jag upplever dem.

Jag och mina bästa vänner, Olle och Tequila.
 

Välkommen till min nya blogg!

malinhammarskjold.blogg.se

Välkommen, om du känner för att läsa om just Mitt liv!

RSS 2.0