Torsdagen

Kommer att bestå av veterinärbesök kl.11.00 och dressyrträning kl.17.00 (terminens första träning). Olle ska vaccineras, Tequila ska få tänderna kollade och så ska jag ta med en häst som är i träning hos Kajsa som också behöver kolla tänderna. Tratten som Olle sprang runt med för ett tag sedan ska betalas och så verkar de som om hon behöver lite maskmedel. 
Uppdatering om detta kommer senare. 
 

Söndag 12/8

Så här bra gick det i 110 cm klassen i Söndags!
Jag som var så orolig för att hon skulle ha träningsvärk och inte vilja hoppa på söndagen. Sade till och med åt mamma och pappa att de inte behövde komma och kolla om jag nu bara skulle hoppa fram eller hoppa 3 hinder inne på banan. Men de skulle nog kommit och kollat i alla fall. För världens bästa tant skötte sig så bra att vi var de enda dubbelnollorna i ett startfält på 20 hästar. Fin var hon också lilla tokan. 
 
En superdag för alla Rättviksryttare. Jag vann 110cm, Pernilla vann 115cm, Janice vann 120cm. Dessutom lyckades vi få ihop 4 rosetter till utöver segrarna i de tre högsta klasserna! Hejja Rättviks lilla ridklubb med de bästa brudarna!
 

Hästdag

Nu ska jag upp till Gärdsjö en vända och rida Roffe lite. Efter det blir det att fixa Tequila, hon förtjänar en vilodag efter den här helgen. Kl 15 ungefär så bär det av mot Romme, ska rida Monzorella i sitt första montélopp. Får se hur han sköter sig. Han går i lopp 10 så det blir en sen kväll. I morgon börjar jag dessutom jobba kl 07.30. Tur att jag sov ganska många timmar inatt?
 
Uppdatering om söndagens tävling får ni lite senare helt enkelt. 
 
Olle får följa med till Gärdsjö och klubben, men när jag ska vidare till Romme så lämnar jag av henne hos svärföräldrarna så hon slipper vara på trav hela kvällen. 
En liten Olle ett år gammal. 
 

Leksand 11/8

Det blev inget DM, det var för få anmälda, supertrist tycker jag. Johanna har alla filmer och bilder, så får hoppas på att hon skickar dom snart? :) Dagen började sådär, Johanna ringde och väckte mig när hon kom till stallet. Men eftersom jag brukar räkna så att det blir ganska gott om tid så hann vi med bra i alla fall. 
 
Dressyren: Hon kändes helt okej på framridningen i ridhuset, men när vi kom upp till banan så visade det sig att det var en liten A-ponny hingst där som sällskap till en fux märr. Tequila som totalt älskar små ponnysar och dessutom är brunstig eftersom hon går bredvid vallacker i hagen blev tok-kär och total okoncentrerad på mig si så där en 10 min innan vi skulle in på banan. Märren skulle dessutom starta direkt efter mig, så lilla ponnyn var inärheten hela tiden, vilket gjorde att jag inte fick henne helfokuserad på mig igen. Dessutom red jag fel väg en gång. Men trots en halvdann dressyr så fick vi ändå över 51%. Känns rätt skönt att vi börjar få en mycket högre lägsta nivå nu!
 
Hoppningen: Kändes bara bra faktiskt, lite korsgalopp här och var, men det kändes ändå riktigt bra! Noll fel och nöjd! Haha, tydligen hade de mätt fel på maxtiden med en ungefär 15 sekunder, så alla fick tidsfel i början. Men efter min runda så mätte Anita om banan, hon hade sagt att om Tequila får tidsfel så är det dags att mäta om banan. Lite kul att de har ponnyn som måttstock på en storhäst tävling, sen hade vi tydligen snabbast tiden i hoppningen också. 
 
Terrängen: Kändes bra hela vägen fram till 18de hindret, som var det tredje hindret från slutet. Där tog det bra stopp totalt. Frågade Uffe senare som satt hindervakt vid det hindret och undrade om jag gjorde något fel. Men han tyckte att jag red bra. Så förmodligen fick hon någon mjölksyraattack och fick nog. Fick lov att sätta upp ett högre tempo från början eftersom det är 500 m tempo och inte 440 som det är i ponny terrängen. Dessurom fick vi ett stort språng på 16de hindret och hamnade i botten på det 17de så vi var i lite. Om det nu var mjälksyra som kom så tog det nog stopp för tanten. Men innan dess så kändes det riktigt bra ändå. Hon bjöd fint och tog sig över alla svårigheter utan problem.
 
Så är trots uteslutning ganska nöjd med dagen. Det är faktiskt inte alltid resultatet som räknas, utan känslan. För mig i alla fall så är känslan viktigast. Och trots alla små detaljer så var känslan ganska bra ändå. 
 
Bild som Matilda V tagit på terrängträning hemma på Rättvik. 
 

Imorgon...

Klockan är mycket, uppdaterar er om den här dagen som varit i morgon i stället, fast efter tävlingen. Blir en 110 cm i körhuset.


Men nu är det i alla fall dags att krypa till kojs. Godnatt. 

Fälttävlan 100 cm + DM

I morgon är det fälttävlan som gäller för hela slanten. Johanna följer med mig och min klocka står på 04.00. Ska nämligen upp till backa och hämta släpet på morgonkvisten, sen ska allt in i bil och släp, sen drar vi! Beräknad tid ca 05.40. Ska ta en dusch och sedan krypa till kojs. Taggad är jag i alla fall!
 
Nr 104 - Malin Hammarskjöld, Tequila. 
 
 
 

Whop whop!

Idag får nog Tequila bara ut i skogen och skritta en sväng, hon gick ju hårt i tisdags och dressyr igår. Hon har alltså blivit riden med sadel två dagar i rad! Var nog länge sedan det hände även om man räknar i tävlingssammanhang. Haha, så ofta rider jag med sadel. 
 
Ska i alla fall bort till stallet snart, sen börjar jag jobba vid två, slutar nio. Jobbar i morgon också, sen är det bara en vecka kvar på det här sommarvikariatet också. Tiden bara rinner iväg. 
 
alla tävlingskläder ligger i tvättmaskinen nu. Laddar för helgen, på lördag är det fälttävlan i Leksand, söndag är det hopptävling i Rättvik och på måndag ska jag rida montélopp på Romme. Så jag har lite att se fram emot!
 
Jag och världens finaste ponny i Baståsen förra sommaren, där vi fick våran första kvalrunda till p90.
 

Fullt upp!

Idag har jag varit igång sedan 8 i morse. Hade ju som sagt travardressyren för Ina där första lektionen startade kl 08.15. Först fick jag rida Kaprifol CD, supertrevlig är hon att rida. Andra hästen blev T.X All In, också väldigt trevlig, men han startade i måndags och hade en väldans massa träningsvärk. han försökte i alla fall så gott han kunde. Var bort till skolstallet och frågade om jag fick låna sadel på måndag. Ska nämligen rida Monzorella i ett montélopp då. 
 
Vidare till Tequila för att fixa åt henne och rida igenom dressyrprogrammet till på lördag en sväng. Gick helt okej, jag var inte hundra med på noterna. Hur det går på lördag märks. 
 
Vid halv två var jag klar och for hem för en dusch och lite lunch innan jag började jobbet vid halv tre. Olle var med som vanligt och hon sköter sig rätt bra på jobbet faktiskt. Vi slutade vid halv tio, tog en sväng förbi hemköp och garaget för att säga hej till Jonas. Nu är jag hemma och det är dags att sova!
 
Bild på Chefen, lånad här ifrån. 
 
 

Blev nog nästan enligt planen!

Faktist så tor jag att min plan för dagen höll ganska bra. Det blev en rejäl tur runt kalkverket med Tequila, hon blev rejält svettig och, för första gången någonsin när jag har konditionstränat henne tror jag, så blev hon trött!  Första gången på de snart 4 åren jag haft henne, lite imponerande måste jag säga. Visst det var inte mycket trött hon blev, men liite var det allt. 
 
Bilen blev tvättad också, både in och utvändigt. Se på fan, första gången sen jag köpte den. Jonas kommentar angånende mina 2,5 timmars jobb: Oj, det trodde jag aldrig skulle hända.. Men det gjorde det! Ganska nöjd faktiskt. Trevligt med en ren bil till tävlingarna i helgen. Fast ja, den blir väl smutsig på en gång igen om jag känner tävlingsplatser rätt. Aja, den kan få vara ren i någon dag i alla fall. 
 
Nu har jag smällt i mig lite mat och det är dags att krypa till kojs känner jag. Imorgon börjar jag jobba 14.30 och slutar 21.30. Men innan dess så ska travarlektionerna ridas kl 08.15, blir nog en lång dag. 
 
Förresten, Evve och Johanna, följer ni med i helgen? :)
 

Sovmorgon!

Är ledig idag, så tog en ganska välbehövlig sovmorgon. Rätt skönt måste jag säga. Hade tänkt tvätta och städa bilen idag, men fortsätter det regna lika ihärdigt så får nog det bli en annan dag. Tequila ska fixas i alla fall, Olle ska det klippas klorna på. Brukar alltid dra mig för det för hon kan ignorera mig i timmar efteråt, hon gillar inte att klippa klorna helt enkelt. Tequila ska nog få en galopptur upp till kalkverket och tillbaka, slingan är ca 1.3 mil, ganska lagom. 
 
Just nu sitter jag och kikar lite på tävlingssäsongen under resten av året. Lite sugen på att starta någon dressyr, det är ju faktiskt rätt kul! Men det är lite svårt att hitta lätt B:3an och Lätt A:1an på samma tävling. B:1an tycker jag nämligen känns lite för oavancerad för Tequila, det händer för lite så hon tappar fokus. Jag vill inte heller ha någon galopp in i början av programmet, samt att det vore kul att testa på lång bana. Så det rä lite småklurigt om man är kräsen. Hopptävlingar vill jag också ha in i schemat. Och en en fälttävlan till hade varit trevligt. Men sen ska pengarna räcka också. Haha, I-landsproblem jag har som vanligt. 
 
Här är en blid på pärlan i alla fall, för er som inte har sett den. 4-hjulsdrift = bra dragbil!
 
Nej nu får jag nog allt ta och sätta fart om jag ska hinna med någonting idag!
 
 
 

Ladda Leksand!

Nu är ridlärarna tillbaka på ridklubben, alla tre(!), äntligen börjar alla människor komma tillbaka till stallet. Kan säga att för er som inte har varit på en ridklubb under sommaren, när klubbhästarna är på bete och ridlärarna på semester och det bara är privathästar kvar på plats, det är valigt tomt! Visst, man träffar kasnke någon annan av privathästägarna om man har tur. Men när man är van att träffa massor med människor och för mig som pratar rätt jättemycket så blir det lite långtråkigt att inte hitta så många att prata med under hela 4 veckor, haha. 
 
Så nu när det var öppet på kontoret och datorerna var igång så passade jag på att få dressyrprogrammet till på lördag utskrivet på papper. Lite lättare att träna på det då nämligen. Jag red igenom programmet två gånger lite snabbt. Var ute en tur i skogen baarbacka som vanligt och red igenom det en gång på en liten gräsfläck ute i skogen (där folk brukar campa under classic veckan och så där), då var hon superpigg och allt var lite okontrollerat. Andra gången (på ridbanan) så var det lite mer kontollerat i alla fall. 
 
På vägen hem när vi var ute och red så träffade vi på Sus och Illinois, självklar skulle tant Tequila tävla och små taktade hela tiden i gick beredvid varandra. När vi sedan skiljdes åt så började tanten med små luftsprång. 16 år gammal var det ja? Sus höll i alla fall med mig om att det inte inte syntes. Haha. 
 
Nej, nog pratat om ingenting. Hade en lugn dag på jobbet och nu känns det som att det trots allt är dags att sova lite.
 
 

Telefonköer är väl underbara?

Håller på med lite nyttosaker innan jag ska dra mig mot stallet och sen vidare mot jobbet kl 14. Måste hinna med arbetsförmedlingen en vända innan jag börjar jobbet.

Håller på att adressändra för tillfället så sitter i telefonkö. Måste nämligen vara skriven i Rättvik om jag ska kunna gå komvux här, annars hamnar jag i Mora och det vill jag inte. Men nu är jag på plats 4 i kön, det började på 57, så det tar sig i alla fall.

Avesta 27/7 2012

 
Lade upp lite halvdåligt/mesigt tempo i första klassen, så fick två stopp, men helt okej ändå. Ganska nöjd.
  
 
 
I andra klassen så lade jag upp ett mycket bättre tempo och var själv mer med på noterna, så här gick det mycket bättre. Det var lite mer flängigt ja, men ändå mycket bättre känsla. Så vi gick till omhoppning för första gången på jättelänge, med ett pet på sista hindret. Vi kom lite nära.
 
Det var inge superritter, men för att vara oss och med tanke på att jag var rätt nervös innan, så var det ändå ganska bra ritter. Inga superbra, men helt okej, så jag är ganska nöjd med tävlingen. 
 

Förkyld..

Jag gillar inte när jag har lite för mycket att göra så att jag hamnar efter med uppdateringen här, för oftast har det hänt några saker och då vet jag inte var jag ska börja. Det är ett litet I-lands problem som jag har och klurar på om dagarna. 
 
Jag har skaffat ett youtubekonto så att jag kan lägga upp filmerna från tävlingen i Avesta här sen. (Jobbar på det just nu förövrigt.) Nästa helg är det dubbla tävlingar, först är det fälttävlan i Leksand, debut i 100 cm och DM med Elin Stålbergs minnespris. Dagen efter är det en 110cm på Springkällans RS. Börjar bli ganska laddad redan nu faktiskt! :) Tequila var toppenfin när vi dressyrade i ridhuset här om dagen!
 
Förkyld tror jag att jag börjar bli i alla fall. Jag jobbar på ålderdomshemmet nu igen i 3 veckor, rätt trevligt faktiskt, de är så goa allihopa! Idag fick hon vila, jobbade delad tur idag, så började först halv 8 var ledig mellan halv 1 och halv 4, slutade igen vid halv 9. Men det blir ett nytt träns till Tequila sen när lönen kommer :)
 
Bakgrundsbilden på datorn 
 

malinhammarskjold.blogg.se

Välkommen, om du känner för att läsa om just Mitt liv!

RSS 2.0